Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи, саопштења, обавјештења...

Грантови Владе Јапана

slika

Влада Јапана је први пут 1989. године покренула програм помоћи под називом “Grass Roots Projects (ГАГП)”, темељни пројекти, као додатак Генералном програму помоћи Владе Јапана. Од 1996 године. преко 180 пројекта у укупном износу од cca. 10 милиона евра / 19 милиона КМ је имплементирано у Босни и Херцеговини у оквиру ГАГП програма.

У оквиру ГАГП грантови се додељују јавним институцијама ТОКОМ ЦИЈЕЛЕ ГОДИНЕ (општинама и општинским јавним подузећима), основним школама, домовима здравља или организацијама цивилног друштва које спроводе релативно мале пројекте.

Приоритети
Унутар програма ГАГП, Јапан подржава широк спектар пројеката који се базирају на основне људске потребе, као и оне који се базирају на сигурност. У Босни и Хецеговини већина пројеката који се имплементирају унутар ГАГП спада у сљедеће категорије:
- Помоћ активностима за деминирање
- Јавно здравство
- Образовање
- Социјална заштита
- Рурални развој

ГАГП финансира изградњу и/или набавку опреме и/или материјала. Сви предложени материјали, опрема и услуге, треба да буду набављени од домаћих добављача.
Максималан износ расположивих средстава по пројекту је приближно 156,000.00 КМ.
Апликација је релативно лака и на српском је језику што додатно олакшава процес аплицирања.

Све детаљне информације су на линку:

http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/BHS/EconomicGAGP.html


 

Erasmus+ позив за достављање приједлога

slika

Програм Erasmus+ нуди прилике за мобилност високошколаца у оквиру пројеката за сарадњу са европским партнерима.

Позив за достављање предлога је објављен 20. октобра. Овим позивом на подношење приједлога обухваћене су сљедеће активности програма Erasmus+:
– мобилност у сврху учења за појединце,
– подршка реформи политика,
– сарадња за иновације и размјену добре праксе.

За финансирање у оквиру програма Erasmus+ могу се пријавити јавна и приватна тијела која дјелују у области образовања, оспособљавања, младих и спорта. Скупине младих које су активне у раду са младима могу се пријавити за финансирање за образовну мобилност младих особа и радника, као и за стратешка партнерства на подручју младих.

Детаљне информаиције се могу наћи на линку.

Уколико се пријављујете као појединац, више информација можете наћи на сајту. За организације детаљи пријаве могу се наћи на линку.


 

Опште обавјештење о набавци – Пројектовање и изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини

slika

Град Бијељина у Републици Српској (Босна и Херцеговина) намјерава да употреби средства, која је обезбиједила Холандска агенција (RVO.nl, Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) и буџет Града Бијељина, за радове изградње канализационе мреже у Бијељини у складу са европским нормама.

Пројекат се односи на изградњу инфраструктуре за прикупљање отпадних вода у граду Бијељина који има приближно 115,000 становника. 
Циљ је да се изградњом око 32 км главних колектора и приближно 2,500 кућних прикључака на кишну и фекалну канализацију покрије популација од 40,000 еквивалент становника у центру града и околним насељима. 

Цјелокупни документ обавјештења о набавци можете преузети на сљедећем линку:

http://sobijeljina.org/download/general_procurement_notice_revpiu20161227_sr.pdf​.


 

Конкурс Академије школа Централне Европе- ACES за 2017.годину

slika

ACES – Дјелујмо локално је нови програм подршке за пројекте школске заједнице који се баве релевантним друштвеним изазовима у свом окружењу. Позив нуди конкретне могућности за предузимање акције ученика и наставника у централној и југоисточној Европи, стварање нових међусекторских партнерстава са заједницом и оснаживање актера како би се подржао одрживи друштвени развој. Школе у Босни и Херцеговини су позване да учествују у такмичењу пројеката, заједно са партнерима ван школе, а из своје локалне заједнице!

Службени почетак ACES-овог позива на тему – Дјелујмо локално догодиће се 10. јануара 2017.

Циљна група: Све врсте јавних школа у 15 прихватљивих АЦЕС земаља партнера за ученике узраста од 13 до 17 година. (Приватне школе нису укључене)

Радни језик је енглески.

Рок за доставу: 28. фебруар 2017. године, 23:59 CET

Партнерске земље: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Мађарска, Косово, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Румунија, Србија, Словачка и Словенија

ACES– Дјелујмо локално је иницијатива Фонадције ERSTE, координира је Интеркултурални центар (Аустрија), у сарадњи с Nadácia Slovenskej sporiteľne (Словачка) и уз подршку министарстава образовања из свих земаља учесница.

ACES- Дјелујмо локално има за циљ јачање активног учешћа младих у локалној заједници и подстицање њиховог грађанског ангажмана.

Детаљније информације на: www.act-local.aces.or.at.


 

Erasmus+ - Отворен први рок за аплицирање у 2017

slika

Пројекти за изградњу капацитета у пољу младих покривају широку лепезу активности и охрабрују сарадњу између организација које се баве младима, образовањем, неформалним образовањем и другим секторима у Програмским и Партнерским земљама из различитих дијелова свијета.
Ови пројекти требају препознати  и унаприједити омладински рад, неформално образовање, волонтирање и стварати везу између образовања и тржишта рада. Истовремено, пројекти требају подржати регионалну и транснационалну сарадњу и мобилност младих, те охрабрити младе на учешће у друштву.

За више инфромација пратите Водич за програм Ерасмус Плус, са посебном пажњом на странице намјењене Партнерским земљама. Водич можете начи на линку Erasmus+ Programme Guide.

Примјери активности за изградњу капацитета у пољу младих су:

1. Конференције, радионице и састанци
2. Догађаји са великим бројем младих
3. Информативне кампање
4. Развој коминикацијских и медиа алата
5. Развој метода, програма и документата попут Youthpass
6. Отворени и флексибилни материјали за учење, виртуелна сарадња, отоворени ресусрси за учење и сл.

Пројекти треба да:

Промовишу сарадњу између :
 - омладинских организација  и власти у Партнерским земљама
 - омладинских организација које се баве образовањем и пословног сектора и тржишта рада
2. Јачати вијећа и савјете младих, омладинске платформе и власти у Партнерским земљама ( локално, тегионално и на државном нивоу)
3. Подржавати рад омладинских организација у Партнерским земљама
4. Помоћи спровођење пракси омладинског рада која укључује:
 - алате за развој омладинских радника и тренера,
 - метода нефромалног образовања које унапријеђују вјештине,
 - нове тренерске алате, прилагодљиве тренинге и виртуелну мобилност,
 - вршњачко учење које унапријеђује лидерство у омладинским организацијама

Пројекти могу трајати од 9 мјесеци до двије године а највећи износ гранта је 150.000 Еура.

Рок за предају пројеката је 8.3.2017. у 12.00 по бриселском времену за пројекте који почињу од 1. до 31. 12.2017.

Више информација на:

http://erasmusmladi.ba/otvoren-prvi-rok-za-apliciranje-u-2017/

За више информације пратите званичну страницу Извршне агенције :  http://eacea.ec.europa.eu/home/erasmus-plus/actions/key-action-2-cooperation-for-innovation-and-exchange-good-practices/capacity_en


 

Стипендије Института за филозофска истраживања из Хановера за истраживачки рад

slika

Институт за филозофска истраживања из Хановера (СР Њемачка) додјељује двије стипендије за истраживачки рад, за период од 1. октобра 2017. до 31. јула 2018. године.

Биће подржани истраживачки пројекти на теме из области филозофије, хуманитарних и друштвених наука, а пружа се могућност реализовања истраживачких пројеката у стваралачком, интердисциплинарном и међународном окружењу.

Пријаве са траженом документацијом треба послати директору Института за филозофска истраживања, електронски (у пдф формату), најкасније до 15. марта 2017. године, до 12.00 сати по источноевропском времену.

За више информација о стипендијама контакт особа је Anna Maria Hauk, телефон: +49 (0) 511 64 09 10, имејл адреса: [email protected] , док се додатне информације о Институту за филозофију у Хановеру могу добити на интернет адреси: www.fiph.de.

Енглески: http://unibl.org/uploads/files/strane/stipendije/Ausschreibung%20Fellowships%202017%20englisch.pdf
Њемачки: http://unibl.org/uploads/files/strane/stipendije/Ausschreibung%20Fellowships%202017%20deutsch.pdf


 

Позив за "школске" пројектне приједлоге у 2017. години

slika

Студенти/ученици и наставници/професори јавних школа су позвани да пронађу локалног "нешколског" партнера и да поднесу партнерски пројектни приједлог заснован на заједништву.

Позив се односи на јавне школе са циљном групом ученика од 13-17 година.

Радни језик је енглески али коришћење других језика у локалним пројектима је могуће.

Позив је отворен од 10. јануара до 28. фебруара 2017. године

Тема позива: "Свака особа је битна. Заједно за социјалну инклузију"

Више информација на: http://www.act-local.aces.or.at/projectcontest


 

Конкурс за додјелу малих грантова за ОЦД из БиХ

slika

WeBER пројекат расписује конкурс за додјелу малих грантова за подршку организацијама цивилног друштва које се баве мониторингом јавне управе на локалном нивоу.

Укупна предвиђена средства износе 225.000 евра и она су намијењена за подршку 30 пројеката у износу од 5.000 до 10.000 евра (8.500 евра у просјеку) од којих ће до 6 бити у подржано у Србији, до 6 у Босни и Херцеговини, до 5 у Албанији, до 5 у Македонији, до 4 на Косову* и до 4 у Црној Гори.

Предвиђено трајање пројеката који ће бити одобрени у оквиру конкурса је између 6 и 12 месеци, WeBER финансира ЕУ, а суфинансира Краљевина Холандија.

Више на: http://www.par-monitor.org/posts/apply-now-small-grant-facility-for-support-for-civil-society-monitoring-of-par.


 

Позив за достављање пројектних приједлога Програма ЕУ Европа за грађане

slika

Обавјештавамо вас да је Позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Програма ЕУ „Европа за грађане 2014-2020“ отворен до 1. марта 2017. године.

Програм ЕУ Европа за грађане је финансијски инструмент којим се подржавају пројекти успостављања и јачања сарадње између градова, група грађана, образовних, истраживачких и културних институција са циљем унапређења учешћа грађана у развоју ЕУ. У оквиру актуелног позива могуће је подношење пројеката у оквиру сљедећих тема:

 1. Европско сjећање
   
 2. Демократски ангажман и грађанско учешће

                        Мјера 2.1 Братимљење градова

                        Мјера 2.2 Мреже градова

                        Мјера 2.3 Пројекти организација цивилног друштва

Додатне информације о Програму и детаљима Позива можете пронаћи на сљедећој интернет страници:http://ec.europa.eu/citizenship/europe-for-citizens-programme/

Програмски водич Програма Европа за грађане вам достављамо у прилогу.

С обзиром на то да се пројекти подносе посредством електронске платформе (е-MS), у циљу прикупљања информација и унапређења учешћа апликаната из Републике Српске у програмима Европске уније, молимо апликанте из Републике Српске да о кандидовању за средства Програма Европа за грађане 2014-2020 обавијесте Министарство за економске односе и регионалну сарадњу ([email protected] cc [email protected]).

Додатно, у циљу упознавања са условима за аплицирање, темама и врстама прихватљивих активности у оквиру наредног позива за подношење приједлога пројеката, у сарадњи са Градском развојном агенцијом Бања Лука, Министарством правде БиХ и Министарством за економске односе и регионалну сарадњу организује се Инфо дан о могућностима које пружа Програм Европске уније „Европа за грађане.

Инфо дан ће се одржати у Дому омладине Бања Лука (Ђуре Даничића бр.1), у сриједу, 1. фебруара 2017. године са почетком у 11.00 часова.

У колико сте у прилици, присуство на Инфо дану можете потврдити до 30. јануара 2017. године у 14.00 часова, на адресу електронске поште [email protected] или на телефон 051 339 415 (Раде Росић).


 

Јавни позив: ERBD савјетовање за мала и средња предузећа - Бесповратна средства за подршку пројеката пословног савјетовања и консултантских услуга

slika

EBRD Advice for Small Businesses (раније познат као BAS) објављује јавни позив за суфинансирање пословних савјета и консултантских услуга у малим и средњим предузећима.
Вриједност гранта је 50% нето вриједности пројекта са максимумом од 10.000 ЕУР.

Позив се односи на пројекте из слиједећих области:
-Унапређење финансијског управљања
-Софтверска рјешења
-Архитектонска и инжињеринг рјешења
-Маркетинг и унапређење продаје
-Унапређење организације и производње
-Ефикасно кориштење енергије и заштита околине
-Стратешко планирање, студије изводљивости

Критеријуми за предузећа:
-Мала и средња предузећа од 10 до 250 запослених
-Већинско приватно власништво, са већинским БиХ домаћим власништвом
-Послују најмање 2 године
-Предузећа са потенцијалом раста

У фокусу су производна и/или извозно оријентирана предузећа

Изузетак:

Војна, дуванска индустрија, осигурање, банкарски сектор, финансијске услуге и коцка.

Коначну одлуку о свакој апликацији доноси EBRD Advice for Small Businesses.

EBRD Advice for Small Businesses
Фра Анђела Звиздовића 1, UNITIC Торањ Б/15; 71 000 Сарајево; Босна и Херцеговина
Тел: +387 (33) 257 919; Фаџ: +387 (33) 295 069
Е-маил: [email protected][email protected];
www.ebrd.com/knowhow

http://komorars.ba/ebrd-savjetovanje-za-mala-preduzeca/


 

Други позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Транснационалног програма МЕД 2014-2020

slika

Обавјештавамо вас да је Други позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Програма транснационалне сарадње Медитеран-Медитерански Програм (МЕД) 2014-2020 отворен до 30. марта 2017. године.

Ваше пројектне приједлоге можете кандидовати у оквиру 3 приоритетне области:

-          Приоритетна област 1: Промовисање иновативних капацитета Медитерана како би се развио паметни и одрживи развој.

-          Приоритетна област 2: Jaчање стратегија за ниску емисију угљеника и енергетске ефикасности у специфичним подручјима на Медитерану: градови, острва и рурална подручја.

-          Приоритетна област 3: Заштита и промоција природних и културних ресурса на Медитерану.

Информације о детаљима позива као и све информације о Програму можете пронаћи на сљедећој интернет страници:http://interreg-med.eu/en/home/.

У циљу успјешније припреме за кандидовање пројектних приједлога у прилогу вам достављамо програмски водич Програма МЕД.

С обзиром на то да се пројекти подносе посредством електронске платформе (е-MS), у циљу прикупљања информација и унапређења учешћа апликаната из Републике Српске у програмима Транснационалне сарадње , молимо апликанте из Републике Српске да обавијесте Министарство за економске односе и регионалну сарадњу ([email protected] [email protected]) о кандидовању за средства Медитерански програм 2014 - 2020.

Јавни конкурс за утврђивање статуса удружења од општег интереса за Град

slika

На основу члана 62. Статута Града Бијељина („Службени гласник Града Бијељина“, број 8/13 и 27/13) и члана 3. Одлуке о критеријумима и поступку за додјелу и престанак статуса Удружења од општег интереса за Град Бијељину („Службени гласник Града Бијељина“, бр. 22/14), Градоначелник Града Бијељина,  р а с п и с у ј е:

Јавни конкурс за утврђивање статуса удружења од општег интереса за Град

I

Расписује се јавни конкурс за додјелу статуса удружења од општег интереса за Град Бијељина  у складу са чланом 3. Одлуке о критеријуму и поступку за додјелу и престанак статуса удружења од општег интереса за Град Бијељину („Службени гласник Града Бијељина“ број: 22/14)                                                                            

II   

Статус удружењa од општег интереса за Град Бијељину утврђује Скупштина Града на приједлог Градоначелника, а на основу ранг-листе и приједлога који сачињава Комисија за спровођење јавног конкурса.

III

Организације и удружења подносе пријаве на јавни оглас на обрасцу који расписује Комисија за спровођење јавног конкурса

Уз пријаву се прилаже :
1. Доказ о регистрацији удружења (Овјерена копија)
2. Статут Удружења (Копија)
3. Индентификациони број (ЈИБ) (Овјерена копија)
4. Број регистрованих и активних чланова удружења (Овјерена изјава одговорног лица)
5. Доказ о постојању техничких, материјалних и људских ресурса за остваривање циљева удружења, утврђених Статутом или другим актом удружења (Оргинал)
6. Вишегодишњи програм рада и/или програм рада удружења за текућу годину (Оргинал)
7. Извештај о раду за предходну годину, са финансијским извештајем, усвојен од стране надлежног органа удружења (Оргинал)
8. Списак реализованих пројеката или активности у области у којој конкуришу за проглашење удружења од општег интереса за Град (Оргинал)
9. Доказ да удружење или овлашћено лице није кажњено за дјело у вези са вршењем дјелатности удружења (Оргинал)
10. Доказ да се против удружења или одговорног лица удружења не води кривични поступак за дјело у вези са вршењем дјелатности удружења (Оргинал)
11. Остала документација (доказ да је Удружење проглашено од јавног интереса на нивоу Републике Српске, захвалнице, награде, дипломе итд.), (Овјерена копија)
12. Удружења која не доставе доказе горе наведене немају право учешћа у конкуренцији за проглашење удружењем од општег интереса за Град.

IV

Образац пријаве се може преузети у згради Градске управе Града Бијељина, соба 17 или на линку: http://www.eregistarbn.rs.ba/cir/798.prijava-na-javni-konkurs-za-dodjelu-statusa-udruzenja--od-opsteg-interesa-za-grad-bijeljina.html

Пун текст конкурса је на линку.
Јавни конкурс за утврђивање статуса удружења од општег интереса за Град


 

Јавни оглас за финансирање пројеката удружења грађана на подручју Града Бијељина

slika

На основу члана 62. Статута Града Бијељина („Службени гласник Града Бијељина“, број 8/13 и 27/13), на основу члана 6. и члана 8. Одлуке о поступку за додјелу средствава удружењима и грађанима на подручју Града Бијељина („Службени гласник Града Бијељина“, број 22/14), Одлука о измјенама и допунама Одлуке о поступку за додјелу средстава удружењима и грађанима на подручју Града Бијељина („Службени гласник Града Бијељина“, број 3/16), Одлуке о буџету Града Бијељина за 2017. годину („Службени гласник Града Бијељина“, број 32/16), Правилника о расподјели средстава за спорт и физичку културу („Службени гласник Града Бијељина“, број 1/14, 2/15 и 1/16)  и Споразума о сарадњи Града Града Бијељина и невладиних организација на подручју Града Бијељина, Градоначелник Града Бијељина,  р а с п и с у ј е:

Јавни оглас за финансирање пројеката удружења грађана на подручју Града Бијељина

I

Расписује се јавни оглас за финансирање пројеката удружења грађана на подручју Града Бијељина у складу са Одлуком о поступку за додјелу средстава удружењима грађана на подручју Града Бијељина из средстава буџета Града Бијељина за 2017. годину са економског кода 415 200 и буџетских ставки:

 • „Средства за спорт по Правилнику о расподјели“ у износу од 621.250,00 КМ и
 • „Финансирање пројеката Удружења грађана“ у износу од 100.000,00 КМ

II

Средства се додјељују удружењима грађана која су регистрована на подручју БиХ, односно Републике Српске, имају сједиште на подручју Града Бијељина и чији се пројекти у цјелини реализују на подручју Града Бијељина.

III

Средства планирана буџетом Града расподјељују се удружењима чији пројекти:

 • помажу рјешавању проблема особа са посебним потребама, старих особа, омладине, породица незапослених, избјеглица и повратника,
 • помажу рјешавању проблема бораца (учесници свих ратова), породица погинулих, ратних војних инвалида, мирнодопских војних инвалида, цивилних инвалида, породица цивилних жртава рата и логораша,
 • афирмишу културне потенцијале и културне посебности Града, иницијативе и активности у циљу подизања урбане културе,
 • афирмишу јавност рада и помажу у процесу трансформисања локалне самоуправе у савремени сервис за пружање услуга грађанима,
 • помажу развој спорта и физичке културе,
 • афирмишу и помажу у реализацији принципа јавности у раду државних органа и организација које се дијелом или у потпуности финансирају јавним приходима,
 • афирмишу  помажу и унапређују очување животне средине и подижу ниво еколошке културе
 • афирмишу и помажу развој села, очување историје, традиције и обичаја.
 • афирмишу и помажу пољопривредну производњу,
 • помажу рјешавању потреба грађана на социјалном и образовном нивоу,
 • укључују и ангажују већи број волонтера.

IV

1. Удружење грађана може конкурисати за укупна средства потребна за реализацију пројекта или недостајући дио који мора бити назначен.
2. Предност имају пројекти који се реализују у партнерском односу више удружења и пројекти који се финансирају из више извора.
3. Удружење може аплицирати највише са два пројекта.

Пун текст конкурса је на линку.
Јавни оглас за финансирање пројеката удружења грађана на подручју Града Бијељина

Документи за скидање:
Образац за кандидовање пројекта


 

Позив за учешће на Мајским музичким свечаностима 2017.

slika

У периоду од 10. до 14. маја 2017. године, у Бијељини биће одржан XVI хорски фестивал "Мајске музичке свечаности".
Фестивал традиционално организује Српско црквено-пјевачко друштво "Србадија" које позива хорове да се пријаве за учешће на овогодишњим "Мајским музичким свечаностима".
Такмичење се одвија у осам такмичарских категорија: мјешовити хорови, мјешовити камерни хорови, црквени хорови, женски хорови, мушки хорови, дјечији хорови, фолклор (ансамбли са традиционалном музиком) и соло пјевачи.

Све информације се могу добити преко електронске поште, односно, адресе:
[email protected].

 

Јавни позив за додјелу подршке за заснивање и проширење производње соје

slika

У оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ (LIR), расписан је јавни позив за додјелу подршке при успостављању пољопривредне производње, која се односи на учешће у активностима заснивања и проширења производње соје.

Пројекат LIR је трогодишња иницијатива (2016-2018.) коју примарно финансира Европска унија (EU), а проводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP BiH), у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Министарством развоја, подузетништва и обрта Федерације Босне и Херцеговине, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске и два ентитетска савеза општина и градова. Пројекат се имплементира у 21 јединици локалне самоуправе у БиХ.

Пројекат LIR има за циљ подизање животног стандарда и повећање социјалне кохезије у БиХ путем инклузивног одрживог социоекономског развоја. У оквиру компоненте за економски опоравак, пројекат ће директно подржати приватни сектор те потенцијалне инвеститоре како би се осигурао економски раст те створила нова радна мјеста и приходи. Такође, пројекат предвиђа помоћ и за дугорочно незапослене и социјално искључене категорија становништва.

Овим јавним позивом се позивају сва физичка лица са подручја јединица локалне самоуправе Оџак, Орашје, Домаљевац-Шамац, Шамац, Модрича и Бијељина да поднесу пријаву за додјелу подршке у оквиру LIR пројекта за заснивање и проширење површина на којим ће се производити соја.

Физичка лица која испуњавају услове се позивају да доставе пријаве, укључујући и сву потребну пратећу документацију (која је наведена у документу јавног позива који се може преузети на овој страници), најкасније до 10.3.2017. године до 17:00 сати.

 Апликације се могу доставити путем путем поште или директно у један од UNDP уреда:

Сарајево: Змаја од Босне бб (UN House)
Добој: Цара Душана бб
Бања Лука: Трг Републике Српске 1/Ц1

Све пријаве које се достављају директно или путем поште морају бити предане у затвореној коверти насловљене на „ПРОЈЕКАТ ЛОКАЛНИ ИНТЕГРИСАНИ РАЗВОЈ – ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЗАСНИВАЊЕ И ПРОШИРЕЊЕ ПРОИЗВОДЊЕ СОЈЕ“.

За све додатне информације и појашњења током периода подношења пријава, подносиоци захтјева могу директно упутити питања, упите и захтјеве у писаној форми, на број факса +387 33 552 330 или е-маил [email protected].

USAID/Sweden FARMA II - Услуге подршке за агробизнис/АгМЕНТОР

slika

USAID/Sweden FARMA II позива домаће непрофитне, профитне и невладине организације, образовне институције или пружаоце пословних развојних услуга, да предају пројектне приједлоге за пружање услуга подршке за агробизнис / АгМЕНТОР.

Сврха ове активности јесте да се повећа квалитет, распон и приступ услугама подршке за агробизнисе у БиХ. Циљ је да се пилотира успостављање виртуелне и физичке мреже, која ће повезати и подржати услуге подршке агробизнисима.

Заинтересоване организације, легално регистроване и препознате у складу са законима БиХ, могу преузети информације о пројекту путем сљедећег линка:

РФП 006 2017 - Услуге подршке за агробизнис / АгМЕНТОР  (документ је доступан само на енглеском језику!)
РФП документација укључује: Упутство за понуђаче, захтјеви за подношење пројектних приједлога, те детаљан опис посла. Све информације су дате само на енглеском језику.

НАПОМЕНА ВЕЗАНА ЗА БУЏЕТ: Молимо вас да на укупне трошкове плата и надокнада зарачунате додатних 2% на име трошкова осигурања ангажованог особља. Ова пракса је обавезна за све подуговараче.

РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ
Пројектне приједлоге треба доставити путем емаил-а ([email protected]) и лично / поштом у један од канцеларија USAID/Sweden FARMA II пројекта, најкасније до 16:00 сати 22. марта 2017. године. Писмени упити везани за овај позив могу се доставити путем емаил-а [email protected]  до 16:00 сати 7. марта 2017. године, након чега неће бити могуће постављати додатна питања. Сва појашњења и упутства ће бити достављана путем емаил адресе [email protected].

ИНФОРМАТИВНИ САСТАНАК
USAID/Sweden FARMA II пројекат ће 9. марта 2017. године у 10:00 сати за Лот 1 и 14:00 сати за Лот 2 организовати информативне састанке, на којем ће се моћи добити потребна појашњења о опису посла, те ће заинтересованим понуђачима бити дата упутства за подношење пројектних приједлога. Ови састанци ће се одржати у уреду пројекта у Сарајеву, на адреси Фра Анђела Звиздовића 1, торањ Б, 18-ти спрат. 

Уколико сте заинтересовани да учествујете пошаљите потврду учешћа до 7. марта 2017. године. 

USAID/Sweden FARMA II очекује да ће рад на овој активности почети у априлу/мају 2017. године и да ће бити завршен најкасније до јуна/јула 2018. године.


 

Позив на ИНФО ДАН "Хоризонт 2020 - Оквирни програм ЕУ за истраживање и иновације"

slika

NCP FP BiH (Државна контакт тачка за Оквирне програме ЕУ у БиХ), чије је оснивање подржано од стране Аустријске развојне агенције (Austrian Development Cooperation ADA) и Министарства цивилних послова БиХ у сарадњи са „ОИКОС институтом“ из Бијељине и уз подршку Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града Бијељина, дана 02.03.2017. године организује инфо-дан на тему “Хоризонт 2020 - Оквирни програм ЕУ за истраживање и иновације”, у великој сали Градске управе Града  Бијељине

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновације који траје од 2014. до 2020. године. Улагања Европске уније у истраживање и иновације кључни су фактор за будућност Европе, те изградње Европског истраживачког простора (ERA). Хоризонт 2020 има буџет од приближно 80 милијарди Евра за финансирање пројеката у периоду од 7 година. Оквирни програм Хоризонт 2020 треба да понуди рјешења на: економску кризу, инвестира у будуће послове и развој; рјешавање питања грађана ЕУ о њиховој материјалној сигурности, општој сигурности и околишу; јачање глобалне позиције ЕУ у истраживањима, иновацијама и технологијама.
 
Молимо Вас да потврду свог присуства као и своје основне податке (име, презиме, назив Организације/Институције, е-маил адресу и контакт телефон) пошаљете на сљедеће е-маилове:

[email protected] или на [email protected]  најкасније до 28.02.2017. године у 12:00 часова.

Документи за скидање:

1. Позив са дневним редом


 

Опште обавјештење о набавци – Пројектовање и изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини
0.09 MB
Оглас о продаји непокретности означене као кп. 422 и 423, к.о. Даздарево
0.15 MB
Оглас о продаји непокретности означене као кп. 1749/1, к.о. Црњелово Горње
0.13 MB
Понуда​ за заједничко улагање у изградњу започетог пословног објекта - Центар за социјални рад са Центром за дневно збрињавање дјеце са посебним потребама у Бијељини...
0.13 MB
Јавни позив​ за прикупљање писмених понуда за избор најповољнијег понуђача - суинвеститора за заједничко улагање у изградњу започетог пословног објекта - центра за социјални рад са центром за дневно з
0.16 MB
Резултати јавног позива за предузећа са подручја Града Бијељина и општина Лопаре и Угљевик
0.4 MB
Захтјев за додјелу студентске стипендије
0.1 MB
Упитник (контролна листа) – Изградња зграде Центра за социјални рад и Центра за дневно збрињавање дјеце и омладине са сметњама у развоју
0.25 MB