Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи, саопштења, обавјештења...

Конкурс Академије школа Централне Европе- ACES за 2017.годину

slika

ACES – Дјелујмо локално је нови програм подршке за пројекте школске заједнице који се баве релевантним друштвеним изазовима у свом окружењу. Позив нуди конкретне могућности за предузимање акције ученика и наставника у централној и југоисточној Европи, стварање нових међусекторских партнерстава са заједницом и оснаживање актера како би се подржао одрживи друштвени развој. Школе у Босни и Херцеговини су позване да учествују у такмичењу пројеката, заједно са партнерима ван школе, а из своје локалне заједнице!

Службени почетак ACES-овог позива на тему – Дјелујмо локално догодиће се 10. јануара 2017.

Циљна група: Све врсте јавних школа у 15 прихватљивих АЦЕС земаља партнера за ученике узраста од 13 до 17 година. (Приватне школе нису укључене)

Радни језик је енглески.

Рок за доставу: 28. фебруар 2017. године, 23:59 CET

Партнерске земље: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Мађарска, Косово, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Румунија, Србија, Словачка и Словенија

ACES– Дјелујмо локално је иницијатива Фонадције ERSTE, координира је Интеркултурални центар (Аустрија), у сарадњи с Nadácia Slovenskej sporiteľne (Словачка) и уз подршку министарстава образовања из свих земаља учесница.

ACES- Дјелујмо локално има за циљ јачање активног учешћа младих у локалној заједници и подстицање њиховог грађанског ангажмана.

Детаљније информације на: www.act-local.aces.or.at.