Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи, саопштења, обавјештења...

Caritas BiH: Јавни позив за додјелу средстава за OCD, које се баве питањима и проблемима лица са инвалидитетом

slika

Током 2015. године мрежа 16 партнерских организација у Југоисточној Европи, предвођена организацијом Caritas Србија, започела је спровођење пројекта под називом SOCIETIES – Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people with disabilities and Eu standards in South East Europe (Подршка организацијама цивилног друштва у оснаживању техничких вјештина, социјалном укључивању особа с тешкоћама у развоју и у примјени стандарда ЕУ у Југоисточној Еуропи).

Сврха пројекта је оснажити организације цивилног друштва за учествовање у јавној расправи и дијалогу с властима, повећавајући њихову стручност и знање како би: утицали на процесе у доношењу одлука, те унаприједили и подстицали политике социјалног укључивања.

Једна од активности у оквиру пројекта је и додјела средстава како би се подржале и повећао број социјалних предузећа, којима управљају организације цивилног друштва, а чиме се подстиче социјална укљученост особа с инвалидитетом и особа с менталним потешкоћама.

Једна од активности у оквиру пројекта је и подршка покретању или оснаживању социјалних услуга за особе с инвалидитетом у заједници и особе с менталним потешкоћама или иницијативама социјалног предузетништва којима се предвиђа директно запошљавање особа с инвалидитетом и особа с менталним потешкоћама.

Тим поводом Caritas Босне и Херцеговине објављује позив за додјелу средстава који ће бити отворен до 23 фебруара 2017. године, а више детаља се може пронаћи у приложеном позиву.

За додатна питања, можете контактирати Caritas Босне и Херцеговине на телефон број: +387 33 206 441.

1. КОНКУРС
2. ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВУ