Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи, саопштења, обавјештења...

Позив за достављање пројектних приједлога Програма ЕУ Европа за грађане

slika

Обавјештавамо вас да је Позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Програма ЕУ „Европа за грађане 2014-2020“ отворен до 1. марта 2017. године.

Програм ЕУ Европа за грађане је финансијски инструмент којим се подржавају пројекти успостављања и јачања сарадње између градова, група грађана, образовних, истраживачких и културних институција са циљем унапређења учешћа грађана у развоју ЕУ. У оквиру актуелног позива могуће је подношење пројеката у оквиру сљедећих тема:

  1. Европско сjећање
     
  2. Демократски ангажман и грађанско учешће

                        Мјера 2.1 Братимљење градова

                        Мјера 2.2 Мреже градова

                        Мјера 2.3 Пројекти организација цивилног друштва

Додатне информације о Програму и детаљима Позива можете пронаћи на сљедећој интернет страници:http://ec.europa.eu/citizenship/europe-for-citizens-programme/

Програмски водич Програма Европа за грађане вам достављамо у прилогу.

С обзиром на то да се пројекти подносе посредством електронске платформе (е-MS), у циљу прикупљања информација и унапређења учешћа апликаната из Републике Српске у програмима Европске уније, молимо апликанте из Републике Српске да о кандидовању за средства Програма Европа за грађане 2014-2020 обавијесте Министарство за економске односе и регионалну сарадњу ([email protected] cc [email protected]).

Додатно, у циљу упознавања са условима за аплицирање, темама и врстама прихватљивих активности у оквиру наредног позива за подношење приједлога пројеката, у сарадњи са Градском развојном агенцијом Бања Лука, Министарством правде БиХ и Министарством за економске односе и регионалну сарадњу организује се Инфо дан о могућностима које пружа Програм Европске уније „Европа за грађане.

Инфо дан ће се одржати у Дому омладине Бања Лука (Ђуре Даничића бр.1), у сриједу, 1. фебруара 2017. године са почетком у 11.00 часова.

У колико сте у прилици, присуство на Инфо дану можете потврдити до 30. јануара 2017. године у 14.00 часова, на адресу електронске поште [email protected] или на телефон 051 339 415 (Раде Росић).