Документи

Вијести

Студенткиња медицине из Бијељине на такмичењу у Русији

slika

Градска управа организовала је данас пријем за Сандру Ђокић из Љесковца, студенткињу пете године Медицинског факултета Универзитета у Београду, која се пласирала у финале Међународног медицинског такмичења у Новосибирску у Русији.
Такмичење ће се одржати од 21.до 24.априла ове године, а Градска управа финансијски је поджала Сандрин одлазак у Русију.
-Рјешавањем три клиничка случаја, након више кругова такмичења, пласирала сам се у финале Међународног медицинског такмичења у Новосибирску, организованог од стране државног Универзитета у Новосибирску, гдје ћу се такмичити са студентима из Москве и Берлина - навела је Сандра, која је и бивша стипендисткиња Града Бијељина, као ученица генерације Основне школе "Меша Селимовић" Јања
Ова будућа дипломирана докторица медицине, са просјечном оцјеном 9,57, тренутно је на досадашњим студијама и демонстратор на Катедри за медицинску биохемију и има три ауторска научна рада из хистологије и ембриологије, медицинске биохемије и кардиологије.
- Увијек се трудимо да, у складу са могућностима, подржимо успјешне младе људе из нашег Града, који својим успјесима на међународним такмичењима представљају и наш Град. Жеља нам је да Бијељина остане препознатљива као Град младих образованих људи, јер вјерујемо да су људски ресурси један од највећих потенцијала локалне заједнице - истакао је шеф Кабинета градоначелника Бијељине Миле Пејчић, додајући да се нада да ће ова успјешна студенткиња након студија да се врати у родни град и да захваљујући знању стеченом на студијама, својим радом допринесе развоју здравственог система у Бијељини.