Документи

Вијести

​Почиње прољећно спремање Града

slika

Градоначелник Мићо Мићић посадио је данас садницу дрвета у парку на Тргу Краља Петра I Карађорђевића, чиме је симболично почела овогодишња акција „Април - мјесец чистоће“ у Бијељини.
- У априлу, мјесецу који сваке године посветимо чистоћи, традиционално ћемо имати низ активности, с циљем уређења нашег Града. Биће очишћене дивље депоније, којих је у Граду остало још око 25, а организовано ће бити вршен иодвоз кабастог отпада. Такође, у Градском парку ће бити офарбане канте за смеће, а у Сремској улици посађен дрворед - најавио је градоначелник Мићић, уз позив грађанима да дају лични допринос овој акцији, јер је без сарадње са грађанима немогуће одржати хигијену и здраву животну средину.
Начелник Комуналне полиције Ратомир Драганић апеловао је на грађане да воде рачуна о комуналном реду, сваки дан, а не само током мјесеца чистоће.
- Претходних мјесеци смо знатну пажњу посветили проширењу броја корисника услуге одвожења отпада, да грађани не би одлагали отпад на дивљим депонијама. Ове године посебна пажња ће бити посвећена раду с најмлађим суграђанима, како би се од малих ногу образовали о потреби очувања здраве животне средине, те ће у сарадњи са Вртићем „Чика Јова Змај“ бити обиљежен Дан планете на градском Тргу. У плану је да се уреди двориште Дневног центра са посебним потребама, а за ову дјецу ћемо организовати и излет у Етно-село „Станишићи“. На Дан планете је предвиђено да радници Градске управе помогну у чишћењу дијела кампа „Еко пут“ и површине око језера иза локације БН пута - најавио је Драганић.
Поред ових активности, током априла ће бити настављено чишћење путних појасева, а у плану је и прање градских улица.
Градска управа за кошење траве и чишћење Града из градског буџета издваја око 700.000 КМ, а ове године ће на подручју Града бити засађено 300 нових стабала.​