Документи

Вијести

Могуће рјешење проблема Бање Дворови

slika

На данашњем састанку градоначелника Бијељине Миће Мићића са руководством Бање Дворови постигнут је компромис о даљем рјешавању проблема овог предузећа.
Пред радницима ће се сутра наћи пет закључака који су данас донесени од стране менаџмента Бање у договору са Градском управом, а Синдикат ће одлучити да ли прихвата овакво рјешење.
- Договорено је да се до краја ове седмице радницима исплати једна заостала плата и да се усвоји нова систематизација радних мјеста уз програм социјалног збрињавања радника. У наредном периоду све плате радника и руководства би биле сведене на минимални законски износ, док се не спроведе ревизија пословања и не утврди нови начин како да ово предузеће послује - навео је градоначелник Мићић, додајући да је Градска управа од 2007. године Бањи исплатила укупно око 790.000 КМ, а редовно овом предузећу сервисира и два кредита.
Предсједник Штрајкачког одбора у Бањи Дворови Зоран Остојић је најавио да ће се ови закључци наћи пред радницима сутра, као и да се нада да ће бити усвојено овакво рјешење.
- Ми сада буквално спашавамо Бању од пропадања и драго нам је да имамо подршку Градоначелника који је све вријеме био уз нас. Сматрамо да су данашњи закључци једино повољно рјешење - навео је Остојић.
Директор Бање Дворови Петар Видаковић навео је да и он очекује да се усвоје данашњи закључци, те да је сагласан да се плате комплетног руководства сведу на минималац.
Предсједник Скупштине Града Славиша Марковић навео је да је Бања у прошлој години пословала са губитком од 450.000 КМ и да је укупан дуг Бање тренутно 1,6 милиона КМ.
- Нови менаџмент планира да ревитализује Бању. Већ је уређен ресторан, а очекујемо и да ова сезона купања на базенима буде атрактивнија за посјетиоце од претходних, с обзиром на то да је у плану сређивање и простора који користе купачи - најавио је Марковић.