Документи

Вијести

Са „Путологијом“ у свијет из Музеја Семберије

slika

У сусрет прољећу и путовањима, по други пут у нашем граду, невладина организација „Синергија плус“ и неформално „Друштво аутостопера“ организовало је „Путологију“ - серију мултимедијалних путописних приповиједања која ће се у Музеју Семберије одвијати сваке сриједе током мјесеца априла.
Прво приповиједање, 5. априла, одржао је Борис Секулић, који је путолозима представио Јужну Африку говорећи о својим искуствима, али и богатој историји и култури, људима и обичајима, као и искуствима у изградњи међурасног повјерења након периода апартхејда у најјужнијој афричкој држави.
Сљедеће сриједе, 12. априла, приповиједање на тему „У земљи хиљаду боја“, односно, о утисцима из Анголи имаће Вера Радошевић из Београда.
О Италији ће 19. априла приповиједати Александар Костовић из Источног Сарајева, а његова презентација носи назив „По музејима, стадионима и сицилијанским свадбама“.
„Путологију II“ својим приповиједањем о Шри ланки „Вјечно прољеће, за крикет се живи, чај се пије“ 26. априла затвара Сузана Брезо.
Подршку овом пројекту су дали Музеј Семберије и Градска управа, а улаз на „Путологију“ је бесплатан.