Документи

Вијести

Мајстори фотографије излажу у Галерији Центра за културу

slika
slika

У Галерији Центра за културу „Семберија“ постављена је изложба босанскохерцеговачке фотографије „ФотоБИХ Бијељина 2016“ у организацији Асоцијације АртФото Бијељина, која је уједно и последња, десета, поставка из овог циклуса.
Изложбу је отворио Озрен  Божановић, предсједник Асоцијације АртФото БиХ, а ликовна публика ће моћи да је погледа до 17. априла.
- Изложено је преко 70 умјетничких фотографија, од којих су већина пејзажи или портрети, док су актови ове године мање заступљени. По реакцијама досадашњих посјетилаца, портрети су ове године најинтересантнији и у средишту су пажње - навео је Милијанко Михољчић, кустос Галерије Центра за културу „Семберија“.
Он је истакао да је, захваљујући томе што у Бијељини излажу и страни аутори, бијељинска Галерија постала позната у умјетничким круговима и ван граница БиХ.
- Италијан Рикардо Буси, један од аутора изложених фотографија, био је фасциниран нашом Галеријом. Захваљујући томе што код нас излажу и страни аутори, постали смо препознатљиви као дио шире међународне умјетничке сцене - изразио је своје задовољство Михољчић.