Документи

Вијести

Обиљежен Дан здравља

2017-04-07

Свјетски Дан здравља у Бијељини обиљежен је на два пункта у граду на којима су медицинске екипе Дома здравља грађанима мјериле крвни притисак и ниво шећера у крви и тако промовисали потребу вођења здравог начина живота.
Директор Дома здравља Душко Миловановић је нагласио да је ове године Свјетска здравствена организација на овај дан посебан акценат ставила на депресију која је све чешћe психичко обољење и која може имати тешке посљедице ако се не лијечи на вријеме и на одговарајући начин.
- Дом здравља у Бијељини је други по величини у Републици Српској, а у његовом саставу је и Центар за ментално здравље. Особље Центра је спремно да одговори на све потребе становништва кад је ријеч о менталном здрављу – истакао је Миловановић, позивајући грађане Бијељине да, када осјете тегобе, потраже стручну помоћ на вријеме, док здравствени проблем не постане озбиљам.
На пункту на Тргу краља Петра I Карађорђевића, уз бројне суграђане, здравствено стање је провјерио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је подсјетио на народну изреку да здрав човјек има стотину жеља, а болестан само једну – да оздрави.
- Ниво организације и инфраструктуре система здравствене заштите у Граду Бијељина је много испред већине локалних заједница у Републици Српској – оцијенио је градоначелник Мићић.
Он је додао да најављено пребацивање финансирања домова здравља у надлежност локалних заједница може изазвати низ тешкоћа.
- Градови и општине не могу утицати на листе лијекова, као ни на закључивање уговора, за шта су задужени Министарство и фондови. Упркос томе, од локалних заједница би се очекивало да обезбиједе финансијску стабилност и функционисање домова здравља – упозорио је Мићић.


slika
slika
slika