Документи

Вијести

Пољопривредници доведени у заблуду од стране Министарства

slika
slika

Приликом преузимања захтјева за регресирано гориво у Одјељењу за пољопривреду Градске управе Града Бијељина, пољопривредни произвођачи су негодовали због начина на који је предвиђено преузимање додатних количина регресираног дизел горива на име отписа дуга Робних резерви из 2012. године за регресирано минерално ђубриво које су пољопривредници тада платили.

Наиме, предвиђено је да пољопривредницима не буде враћен тада уплаћени новац, него да та средства буду враћена тако што ће моћи да добију, односно, купе регресирано дизел гориво у количини која омогућава да разлика између тржишне и регресиране цијене достигне износ отписаног дуга за регресирано ђубриво. Такође, пољопривредници су, умјесто да им буде враћен њихов новац, доведени у ситуацију да морају да обезбиједе додатна средства, како би им се уложена средства вратила у облику регресираног дизел горива. С обзиром на то да пољопривредници имају рок за преузимање горива до новембра ове године, постоји реална опасност да остану чак и без средстава посредно враћених на овај начин.

Одјељење за пољопривреду оцјењује да су оваквим поступком пољопривредници доведени у заблуду и сматра да би, кад већ није било могућности за непосредно враћање новчаних средстава, много боље рјешење било да су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде или Робне резерве издали ваучере на основу којег би произвођачи могли да преузму гориво.

 

Начелник Одјељења за пољопривреду
Младен Савић