Документи

Вијести

За љепше празнике у домовима корисника Народне кухиње

2017-04-15

Корисници Народне кухиње у Бијељини су, као и претходних година уочи Васкрса, добили празничне пакете хране, обогаћене печењем, месним прерађевинама, соковима, колачима, млијечним производима и бојеним јајима. Пакете су обезбиједили Градска управа Града Бијељина, традиционални донатори - предузећа „Спектар дринк“, „Моцарт“, „Дуле“ и „Ракић комерц“ који већ годинама за највећи хришћански празник поклањају прехрамбене производе.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је присуствовао подјели пакета хране на пункту Народне кухиње у мјесној заједници Богдановића плац. Овом приликом, он се захвалио донаторима који већ годинама помажу настојање Градске управе да социјално најугроженијим становницима Бијељине олакшају свакодневни живот, а поготово да им учине велике празнике љепшим:

- Нажалост, још увијек је велики број корисника Народне кухиње. Од почетних 150, дошли смо до 248 корисника и за све њих свакодневно обезбјеђујемо куване оброке. С обзиром на то да наши радници спремају оброке, а Црвени крст врши доставу, као и да повремено имамо подршку донатора, успијевамо да са мјесечним издвајањима из градског буџета од око 10.000 конвертибилних марака обезбиједимо редовне оброке за све кориснике. То је релативно мали трошак за градску касу, а овим људима то много значи – оцијенио је градоначелник Мићић.

Допринос помоћи у храни социјално најугроженијим суграђанима јуче су дали и чланови Спортско-риболовног друштва „Риба“ из Бијељине који су за кориснике Народне кухиње донирали рибљу чорбу и пржено рибље месо.


slika
slika
slika