Документи

Вијести

Уређено двориште Дневног центра за дјецу у ризику

2017-04-18

У оквиру акције „Април мјесец чистоће“ уређено је двориште Дневног центра за дјецу у ризику, а ова установа је уједно обиљежила и годишњицу оснивања.
- Ово је само једна од многобројних активности у којој учествују дјеца из Дневног центра, а којом смо жељели да покажемо да смо и еколошки освијешћени, те да водимо рачуна о зеленилу и изгледу нашег животног простора - истакла је Славица Коврлија изЦентра за социјални рад.
Осим радника Градске управе и Центра за социјални рад, у акцији уређења дворишта су учествовали и чланови еколошке секције Техничке школе „Михајло Пупин“.
- Данас је засађено око 100 садница цвијећа, што ће употпунити изглед Дневног центра. Дјеца ће током прољећних и љетних мјесеци користити овај простор за игру и рекреацију, а имаће прилику и да додатно уређују простор у коме бораве - појаснила је Коврлија.
У прошлој години кроз Дневни центар прошло је 68-оро дјеце, различитих узрасних категорија.
- Градска управа је уз помоћ донатора из Француске успјела да обезбиједи средства за оснивање Дневног центра за дјецу у ризику и драго нам је да данас обиљежавамо годишњицу успјешног рада ове установе. Приступ који примјењује Дневни центар заснива се на схватању да младим људима човјеку треба дати нову прилику да постане одговоран грађанин у заједници у којој живи. У складу са тим, данашње оплемењивање простора дио је настојања да ова дјеца осјете да могу допринијети да њихов Град буде љепше мјесто за живот - оцијенио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.


slika
slika
slika
slika