Документи

Вијести

Подршка талентованим и вриједним младим људима

slika

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за побједнике такмичења „Mисли мине“ у организацији Друштва Црвеног крста БиХ, као и најбољу волонтерку на нивоу Републике Српске за 2016. годину Снежану Томић.
Три ученика Основне школе „Вук Караџић“ из Бијељине - Никола Митровић, Александар Скопљак и Петар Лазић, које је припремала наставница Јулијана Драгичевић, побиједили су на такмичењима o познавању мина на градском, републичком и на нивоу БиХ на којима је учествовало преко 25.000 ученика основних школа. На републичком такмичењу одржаном на Палама награђени су путовањем на црногорско приморје, а у финалном кругу такмичења у Сарајеву су за освојено прво мјесто награђени бициклима.
Честитајући школарцима на успјесима на такмичењима, градoначелник Мићић је најавио да ће им Градска управа обезбиједити џепарац за љетовање.
- Побиједивши на овим такмичењима, ученици Основне школе „Вук Караџић“ су у најбољем свјетлу представили наш Град и своју школу. Тако су још једном потврдили да смо средина у којој се рађају бројна талентована, али и вриједна дјеца, а опредијељење Градске управе је увијек било да подржава младе, образоване и талентоване људе - истакао је градоначелник Мићић.
За свој свакодневни труд и волонтирање у Црвеном крсту, симболичну новчану награду ће добити и Снежана Томић, волонтер Црвеног крста Града Бијељина и дипломирани инструктор прве помоћи.
- Много ми значи подршка мог Града, јер ми то даје подстрек да наставим да се бавим волонтерским послом и наставим да нижем награде и признања из ове области - навела је Снежана, захваливши се градоначелнику Мићићу на пријему.