Документи

Вијести

Драгоцјена сарадња с међународним мисијама

slika

- ОЕБС вјерује да су локалне заједнице изузетно важан дио политичког система у БиХ, јер се најважније одлуке за грађане доносе на локалном нивоу и зато су нам важне информације које смо данас добили од градоначелника Мићића – о степену опоравка Бијељинe од поплава, искуствима у сарадњи локалне управе са невладиним сектором, најважнијим плановима за развој и могућим заједничким пројектима – истакао је шеф Мисије Организације за безбједност и сарадњу у Европи Џонатан Мур, приликом данашње посјете Граду Бијељина и разговора са градоначелником Мићићем.
Амбасадор Мур је додао да је, нажалост, све мање консензуса и компромиса у БиХ, јер се вјерује да су консензус и компромис исто што и пораз.
- Изабрани представници грађана морају налазити заједничка рјешења и то најбоље знају градоначелници и начелници општина који, живећи са грађанима и располажући ограниченим ресурсима на локалном нивоу, сваки дан морају правити компромисе, што није знак пораза, него напротив - знак способности. То је, прије свега, важно за стварање услова за бољи живот грађана – закључио је амбасадор Мур.
Градоначелник Мићић је нагласио да Град Бијељина има одличну сарадњу са Мисијом ОЕБС-а у БиХ и да се то јако добро осјетило, на примјер, током и након поплава 2014. године.
- Важна нам је подршка међународних мисија, како за привредни развој, али и као дио наших настојања да, преко невладиних организација, остваримо што бољу везу између локалне управе и грађана. Наравно да су теме биле и образовање, отварање нових радних мјеста и пројекти за наредни период и у том смислу се надам да ћемо наставити сарадњу са Мисијом ОЕБС – изразио је своје очекивање градоначелник Бијељине.