Документи

Вијести

Еколози и службеници Градске управе чистили Еко центар "Језера"

2017-04-23

Симболичним сађењем двије саднице врбе у Еко центру „Језера“, шеф Мисије ОЕБС у БиХ Џонатан Мур и градоначелник Бијељине Мићо Мићић су означили завршетак акције чишћења дијела простора Еко центра од нагомиланог отпада, који је ту остао још од поплаве 2014. године, али и због неодговорног понашања дијела грађана који одлажу комунални отпад на дивљим депонијама. Поред бројних еколога-волонтера, у акцији чишћења су учествовали и службеници Градске управе Града Бијељина и тако дали свој допринос у акцији „Април – мјесец чистоће“.
Градоначелник Мићић је оцијенио да је ова акција скроман допринос обиљежавању Дана планете Земље и захвалио се Удружењу „Еко пут“ на труду за очување здраве животне средине.
- Ово Удружење и његови чланови су један од најбољих примјера грађанских удружења која имају снаге и воље да буду корисни за цијелу заједницу. Овдје су на око два и по хектара прије неколико година биле запуштене шљункаре и дивља депонија. Тада смо дали земљиште на управљање „Еко путу“ и испоставило се да је то био одличан потез, с обзиром на то да данас овдје имамо потпуно другу слику – одличан и амбициозно осмишљен еколошки центар који окупља бројне младе еколошке ентузијасте. Зато ће ови еколози и даље имати нашу подршку – поручио је градоначелник Мићић.


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika