Документи

Вијести

Дјечје еколошке поруке свијету

slika

У оквиру акције „Април - мјесец чистоће“ и у сарадњи са Градском управом, Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ организовао је бројне активности с циљем развоја еколошке свијести и културе код најмлађих генерација.
Еколошка недјеља, која је трајала од 18. до 23. априла, обиљежена је у свим објектима ове предшколске установе - у Улици Светог Саве и Кнеза Милоша у Бијељини, у Дворовима и у Јањи, као и у свим групама у оквиру Програма припреме дјеце у години пред полазак у школу, тако да је у овој акцији учествовало око 700 дјеце.
Манифестацију су започели малишани средњих вртићких група, који су прошетали градом и пролазницима дијелили еколошке поруке, док су њихови другари из старијих вртићких група приредили изложбу еко-играчака које су заједно са родитељима направили од рециклираног материјала.
Другог дана манифестације и малишани вртића у Дворовима су учествовали у рециклажној радионици, на којој су израђивали различите предмете од већ коришћених материјала. Активни су били и малишани из вртића у Новом насељу Јања, који су на маштовит начин исписивали еколошке поруке за своје суграђане. У средишњем објекту у Бијељини, у Улици Светог Саве, васпитачи су заједно са дјецом садили цвијеће.
Посебно разигран и пун смијеха био је последњи дан манифестације када је под мотом "Планета је весела кад су дјеца шарена" у вртићу организован маскенбал, а планирани излет у Тршић је због кише замијењен креативном радионицом у вртићу.
- Током еколошке недјеље одржано је низ креативних радионица у свим објектима нашег вртића, васпитачи су са малишанима разговарали о начинима на које се све може сачувати животна средина, а дјеца су се кроз приче, пјесме и игрице упознала са појмом екологије - навео је директор Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић, истакавши да све што се научи у најранијем дјетињству остаје као квалитетно знање за зрелији узраст.