Документи

Вијести

Завршена акција "Април - мјесец чистоће"

slika

Акција „Април - мјесец чистоће“ успјешно је реализована, оцијењено је на данашњој завршној конференцији за медије, на којој су уручене захвалнице установама, организацијама и предузећима који су дали највећи допринос реализацији ове акције.
- Градска управа ће наставити активности на уређењу нашег Града и наредних мјесеци, али да би ове активности имале одговарајуће резултате, апелујем на грађане да цијеле године воде рачуна о заштити животне средине. Здраво окружење је, прије свега, у интересу самих грађана и без сарадње са њима немогуће је одржати хигијену – истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, наводећи да је број дивљих депонија на подручју Града значајно смањен, захваљујући континуираним активностима комуналних предузећа на њиховом уклањању, успостављеном систему за одвожење комуналног отпда, али и превентивним мјерама.
- Ипак, докле год дивље депоније не буду искоријењене, проблем ће постојати и зато апелујем на грађане да их не стварају – поручио је градоначелник Мићић.
Начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић навео је да је претходних мјесеци знатна пажња посвећена проширењу броја корисника услуге одвожења отпада, да грађани не би одлагали отпад на дивљим депонијама.
- Такође, током акције „Април - мјесец чистоће“ значајно смо повећали број садница дрвећа на подручју Града, офарбане су канте за смеће у ужем центру Града, као и клупе у Градском парку. Тендер за избор најповољнијег извођача прања градских улица је у току и одмах по оконачању ове јавне набавке, улице ће бити опране - најавио је Драганић, додајући  да је посебна пажња посвећена раду с најмлађим суграђанима, да би се од малих ногу образовали о потреби очувања здраве животне средине.
У оквиру акције „Април - мјесец чистоће“ очишћен је и Еко-камп „Језера“, а акција је организована у сарадњи са службеницима Градске управе .
- Очистили смо дио простора Еко центра од нагомиланог отпада, који је ту остао још од поплаве 2014. године, али и због неодговорног понашања дијела грађана који одлажу комунални отпад на дивљим депонијама. Поред бројних еколога-волонтера, у акцији чишћења су учествовали и службеници Градске управе Града Бијељина и тако дали свој допринос у акцији „Април - мјесец чистоће“ - навела је предсједница еколошког удружења "Еко-пут" Снежана Јагодић Вујовић, подсјећајући да су симболичним сађењем двије саднице врбе, свој допринос уређењу кампа дали и шеф Мисије ОЕБС у БиХ Џонатан Мур и градоначелник Мићић.