Документи

Вијести

Европски бициклисти једанаести пут у Бијељини

2017-04-29

Пеак Барнабас из Мађарске побједник је прве етапе Међународне бициклистичке трке Београд-Бијељина-Бањалука, са одредиштем у Бијељини.
Друго мјесто заузео је Роберт Јенко из Словеније, док је треће мјесто припало Душану Рајовићу из Србије.
Побједници су истакли да је трка била врло тешка, с обзиром на кишовито вријеме које их је пратило све од Београда до Бијељине, те да је најтежи дио био посљедњих 20 километара, јер су поједини бициклисти тада већ губили снагу.
Бијељина је 11. пут један од градова-домаћина Међународне бициклистичке трке Београд-Бијељина-Бањалука, која из године у годину окупља више од стотину такмичара, не само из региона већ из цијеле Европе.
- Поред спортског значаја, догађаји попут овог су важни за промоцију нашег Града као отворене средине. Такође, оваква такмичења су додатни мотив за младе да се баве спортом и учествују у спортским догађајима. Опредјељење Градске управе је подршка активностима које промовишу спорт, здрав живот, образовање и културу, а један од планираних капиталних пројеката Градске управе је изградња бициклистичке стазе од центра Бијељине до Етно-села „Станишићи".  Надамо се да ћемо, захваљујући подршци овом спортском догађају, лакше добити евентуална донаторска средства из међународних фондова за ова пројекат - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, додајући да овај спортски догађај симболично брише границу између Србије и Републике Српске, односно БиХ, с обзиром на то да бициклисти прелазе границу без заустављања.
 


slika
slika
slika