Документи

Вијести

Дезинсекција почиње на вријеме

slika

Јавна набавка за избор најповољнијег понуђача за вршење дезинсекције на подручју Града расписана је и спроведена у складу са планом и по свим законским процедурама, саопштено је данас у Одјељењу за привреду Градске управе Града Бијељина. Захваљујући томе, очекује се да ће дезинсекција бити извршена у оптималним терминима и да Семберци неће имати проблема са најездом комараца.
- На први расписани тендер се пријавио један понуђач, који је испуњавао све услове, али је цијена била већа од предвиђене овом јавном набавком. Након тога јавна набавка је поништена, али се у складу са Законом о јавним набавкама  покренула нова и приступило се преговарачком поступку. У овом поступку поново се пријавио само један понуђач – „Еко заштита“ из Бијељине, који је изабран за обављање дезинсекције - навео је начелник Одјељења за привреду Дејан Савић.
У наредним данима биће потписан појединачни уговор за 2017. годину за обављање дезинсекције, а за ове намјене из градског буџета биће издвојено 290.000 КМ (без ПДВ-а).
-  Очекујемо да дезинсекција почне за десетак дана, односно, чим временски услови то дозволе. До сада није било могуће да се тај поступак изврши, с обзиром на то да температура површинских вода није на задовољавајућем нивоу да би се постигли жељени ефекти третмана дезинсекције - појаснио је Савић, демантујући наводе појединих медија да је тендер пао и да због тога дезинсекција касни.