Документи

Вијести

Бијељинa и Брчко упућени на сарадњу

slika
slika

У Бијељини је данас у радној посјети боравио градоначелник Брчко Дистрикта Синиша Милић, који је са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарао о важним инфраструктурним пројектима од којих ће корист имати и Бијељина и Брчко.
Два градоначелника су оцијенили да су Брчко и Бијељина упућени на сарадњу, с обзиром на географску повезаност, сличне привредне потенцијале и заједничке инфраструктурне потребе. Међу најважнијим инфраструктурним потребама издвајају се пруга и ауто-пут Бијељина-Брчко, као и идеја да се, након што гас стигне до Бијељине, транспортни гасовод продужи до Брчког. Такође, разговарано је и о сарадњи у области одлагања отпада и начинима за унапређењем стања у овој области, а градоначеници Милић и Мићић са сарадницима су посјетили пословно-индустријске зоне.

 Овакви видови размјене искустава су од изузетног значаја. Ми смо тренутно у фази доношења Закона о пословним зонама и веома нам је корисно да видимо на који начин је Бијељина развила овај концепт. Сигурни смо да одавде можемо преузети позитивна искуства, која ћемо искористити у складу са нашим законским и практичним рјешењима - навео је градоначелник Милић.
Градоначелник Мићић је подсјетио да Бијељина има четири пословно-индустријске зоне, као и да је то сигуран пут до развоја привреде и отварања нових радних мјеста. Он се осврнуо и на погодности предвиђене за инвеститоре у Пословно-индустријској зони 2, те најавио да ће локална управа наставити да улаже у развој овог пословног концепта.
- Најнижа почетна цијена земљишта у пословно-индустријским зонама је 10 КМ по квадратном метру, а Градска управа је обезбиједила струју, воду и јавну расвјету. Очекујемо да ће до краја године бити асфалтиране све саобраћајнице, а биће изграђена и кишна и фекална канализација. Слиједи изградња трафостанице која ће опслуживати читаво подручје ове зоне, за шта ће из градског буџета бити издвојено око 100.000 КМ. Такође, врло брзо ће бити омогућено и прикључење на гасовод - истакао је Мићић.