Документи

Вијести

Друштво да подржи опстанак младих на селу

2017-05-05

У оквиру својих редовних посјета семберским домаћинствима, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је посјетио домаћинство Жељка Тодоровића у Модрану и том приликом са домаћинима разговарао о  стању у пољопривреди, као и потребама и проблемима са којима се у животу и раду сусрећу пољопривредници у овом дијелу Семберије.
Три генерације Тодоровића се баве говедарством, а на око 350 дунума гаје луцерку, пшеницу и кукуруз. Жељко Тодоровић је истакао да скоро сву сточну храну сами производе и да је то најисплативији начин бављења сточарством.
- Због земљишта које тешко пропушта воду, још нисмо посијали свих 200 дунума планиране површине под кукурузом. Због релативно позне жетве, у вријеме бербе зрели кукуруз одлажемо у чардак, а евентуално незрели кукуруз прерадимо у силажу, тако да га у цјелини искористимо – наглашава овај модрански домаћин.
Oво домаћинство користи подстицаје и од Министарства и од Градске управе.
- Да би млади људи, попут два Жељкова сина имали шансу да остану и лијепо живе од свог рада, треба наставити са подстицањем пољопривредне производње. Кључ развоја и опстанка сеоских подручја су млади људи и зато они заслужују подршку цијелог друштва - поручио је градоначелник Мићић. 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika