Документи

Вијести

У плану повећање броја паркинг мјеста

slika

Бијељина би у наредном периоду могла добити модерну паркинг гаражу на три нивоа, која би се налазила између улица 27. марта и Саве Ковачевића.
- Тренутно смо у фази рјешавања имовинско-правних односа, као основног предуслова за изградњу паркинг гараже, која је планирана и Регулационим планом „Центар“. Она би се простирала на више парцела, од којих су неке у власништву Града Бијељина, док су остале у приватном власништву. Градска управа је у преговорима сa власницима око откупа тих парцела  - појаснио је Немања Митрић из Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине.
На овој локацији тренутно се налази и 30 појединачних гаража, од којих је осам у власништву АД „Град“, а остале су у приватном власништву.
- Покренуте су активности на рјешавању имовинских односа и откупа гаража, што очекујемо да ће бити завршено ускоро, а као прелазно рјешење до изградње паркинг гараже, постоји могућност за изградњу вануличног паркиралишта на простору на коме су тренутно појединачне гараже - додао је Митрић.
На градском подручју у Бијељини тренутно постоји 855 уређених паркинг мјеста на којима се врши наплата паркинга. Половина тих мјеста је у црвеној, док је друга половина у плавој зони.
Око 200 мјеста је на вануличним паркилаштима, док је око 650 организовано на улицама. 
Такође, постоји ванулично паркиралиште код Саборне цркве, капацитета око 100 паркинг мјеста, на коме се не наплаћује паркирање.
Уочено је да се мањи број паркинг мјеста у Граду налази близу пјешачких прелаза, те су та мјеста означена као спорна.
- Ова паркинг мјеста ће бити уклоњена до краја године, у оквиру извођења редовних радова на одржавању хоризонталне саобраћајне сигнализације  - најавио је Митрић.