Документи

Вијести

Подршка друштвеном активизму

2017-05-11

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је данас уговоре са представницима омладинских организација, културно-умјетничких друштава и спортских организација, којима су на основу Јавног конкурса за финансирање пројеката удружења грађана на подручју Града Бијељина одобрена средства за израду пројеката.
Комисија је изабрала 50 пројеката, на основу којих ће за удружења из градског буџета бити издвојено укупно око 700.000 конвертибилних марака. Данас су потписана 24 уговора, док ће остале организације потписати уговоре у наредном периоду.
Градска управа преко 70 одсто средстава за невладине организације додјељује финансирањем њихових пројеката, односно примјеном ЛОД методологије, за додјелу средстава.
- Невладине организације су најбоља спона између друштва и локалне управе, а финансирањем њихових пројеката подржавамо друштвени развој, али и друштвени активизам. Вјерујемо да ће ови пројекти допринијети хуманијем и љепшем изгледу Бијељине - изразио је  своје очекивање градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

 


slika
slika
slika
slika