Документи

Вијести

Отворен осми Сајам туризма и гастрокултуре

2017-05-12

Данас је у хотелу „Дрина“ отворен осми Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина - турист 2017“ у организацији градске Туристичке организације. На сајму је своје производе и услуге представља око 80 излагача из Републике Српске и земаља региона. 
Сајам је отворио министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.
- Сајам као манифестација значајан је, не само за локалну заједницу, већ и за читаву Републику Српску, јер је то одличан вид промоције туристичке понуде. Град Бијељина заслужује да буде међу најпрестижнијим градовима у читавој БиХ када је ријеч о организацији сајмова и надамо се да ће се традиција одржавања сајма туризма у Бијељини наставити и у будућности - изразио је своје увјерење министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.
Поред бројних излагача из Семберије и других дијелова Републике Српске, посјетиоцима Сајма ће се представити гости из локалних туристичких организација, односно, туристичких дестинација из Србије, а ове године се представљају и гости из словеначких терми „Чатеж“.

Директор Туристичке организације Бијељина Јован Љубојевић појаснио је да су излагачки простор и штандови бесплатни за све учеснике, а улаз за посјетиоце је слободан.
- Првог дана манифестације предвиђено је представљање понуде туристичких организација и агенција, бања и климатских љечилишта, угоститељских објеката и произвођача здраве хране. Другог дана угоститељски објекти и произвођачи здраве хране представиће посјетиоцима своју националну кухињу - навео је директор Туристичке организације Јован Љубојевић, додајући да је основни циљ ове манифестације да Бијељину приближи туристима и упозна их са богатим туристичким потенцијалом овог подручја.
Манифестацију, коју прати и низ културно-забавних садржаја, подржала је Градска управа ГрадаБијељина.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika