Документи

Вијести

Семберски пољопривредници на новосадском Сајму пољопривреде

slika

Скоро хиљаду пољопривредника из Семберије посјетило је Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду у организацији Градске управе Града Бијељина и градског Аграрног фонда.
Заједно с пољопривредницима, новосадски пољопривредни сајам је посјетио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је навео да је ове године превоз пољопривредника организован у 19 аутобуса.
- Семберски пољопривредници већ десет година организовано долазе на Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, у оквиру активности локалне заједнице на подршци пољопривредницима. Хватање корака са пољопривредом у развијенијим земљама је кључно за успјех наших пољопривредника у борби са оштром конкуренцијом – поручио је градоначелник Мићић.
Он је подсјетио да је Бијељина прошле године добила посебну награду Новосадског сајма.
- Награду смо добили због добре сарадње са Новосадским сајмом, али и због напора да се семберским пољопривредницима пружи савјетодавна подршка у виду предавања, семинара и практичних обука, у шта су укључене и значајне научне институције из Новог Сада - појаснио је Мићић.
На 84. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду учествује више од 1.500 излагача из Србије, као и 60 земаља Европе и свијета.
Први пут земља-партнер Сајма је БиХ, која на заједничком штанду окупља 28 компанија.
Капије Новосадског пољопривредног сајма биће отворене за посјетиоце до петка, 19. маја.