Документи

Вијести

Меркур и Премиер Аква најбољи излагачи на Сајму туризма

slika

На овогодишњем Сајму туризма и гастрокултуре у Бијељини представило се 80 излагача из Републике Српске, БиХ, Србије и Словеније.
Награде за најбољу туристичку понуду и најуспјешнију туристичку промоцију припале су Специјалној болници „Меркур“ из Врњачке бање и хотелу „Премиер Аква“ из Врдника. 
Најбољу промоцију националне кухиње, према мишљењу стручног жирија, имао је комплекс „Сунчана река“ из Лознице, најуређенији излагачки простор из области туризма – Туристичка организација Републике Српске, најуређенији излагачки простор из области угоститељства – посластичарница „Сан Марко“ из Бијељине. Најбољи промотивни материјал представила је Туристичка организација општине Трстеник, највише посјета забиљежио је штанд бијељинске пекаре „Браћа Лазић“, а најбоље представљена туристичка агенција била је „Хепи травел“ из Бијељине. Пријатељ Сајма је био бијељински ресторан „Ловац“, а пријатељ Сајма из иностранства – Терме Чатеж (Словенија). Најуређенији етно-штанд био је у власништву Удружења жена „Бели анђео“ из Дворова, а најуређенији штанд из области ручних радова – Удружење „Етно-креатива“ из Јање. Признања гостима Сајма из Српске и иностранства су добили Универзитет „Синергија“ и Туристичка организација Богатић. Захвалницу је добио и домаћину Сајма туризма и гастрокултуре ''БИЈЕЉИНА-ТУРИСТ 2017'' – Минерва д.о.о. Бијељина – Хотел Дрина.
Директор Туристичке организације Града Бијељина Јован Љубојевић истакао је да су прије двије године приходи у туризму износили 16 милиона марака, да су прошле године били још већи, као да се из године у годину повећава број туриста на овом подручју. 
- То је доказ да је туризам једна од најважнијих грана привреде у Бијељини, али и цијелој регији. Семберија има одличан геостратешки положај, у близини је двије велике ријеке и планинског масива Мајевице. Имамо Етно-село „Станишићи“, Бању Дворови са термалном водом која је непроцјењиво богатство, као и прекрасне манастире и друге вјерске објекте који су веома посјећени - навео је Љубојевић.