Документи

Вијести

Усвојен ребаланс буџета

slika

Одборници Скупштине Града Бијељина усвојили су данас Нацрт ребаланса буџета за који је предвиђено да буде увећан за 4,6 милиона КМ. 
Буџет Бијељине за ову годину, који је већи од 47 милиона КМ, ребалансом се повећава на непуних 52 милиона КМ и увећан је за износ дугорочног кредита од четири милиона марака и краткорочног задужења од 600.000 КМ. 
- Средства по основу кредитног задужења распоређују се на издатке за инфраструктуру и ОРИО пројекат у оквиру којег се гради канализација, као и за измирење обавеза из ранијег периода, међу којима је и исплата подстицаја пољопривредницима. При изради ребаланса испоштоване су препоруке Министарства финансија Републике Српске  и буџет у потпуности испуњава све своје намјене - истакао је начелник градског Одјељења за финансије Славко Башић, додајући да Градска управа редовно измирује свеобавезе буџетским корисницима.

Он је појаснио да се с времена на вријеме појављује неликвидност, због све мањег прилива средстава од пореза на додату вриједност.

- Приход по основу ПДВ-а смањен је за готово 129.000 КМ, што је за нас нелогично, с обзиром на то да, према нашим сазнањима,износ ПДВ-а на нивоу ентитета и БиХ расте, а само локалним заједницама се смањује прилив средстава - упозорио је Башић.