Документи

Вијести

Значајни јубилеји за семберски фудбал

2017-08-10

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за представнике фудбалских клубова „Подриње“ из Јање и „Задругар“ из Доњег Црњелова који су недавно обиљежили важне јубилеје.
Јањански клуб је основан прије 90 година, а црњеловски фудбалери и спортски радници обиљежавају шест деценија рада. Поводом годишњице оснивања, „Подриње“ је објавило монографију у којој су представљени досадашњи успјеси клуба, а у припреми је и слична монографија о „Задругару“.
Као подстицај за даљи рад, градоначелник Мићић је донио одлуку да се клубовима из Јање и Доњег Црњелова из градског буџета издвоји 10.000, односно, 5.000 конвертибилних марака:
- Ово су фудбалски клубови који имају дугу традицију постојања и прегршт постигнутих успјешних резултата. За њихов истрајан рад додијелили смо им захвалнице и новчана средства као подршку у даљем раду и постизање нових успјеха, али и финансирање монографија о досадашњим резултатима - истакао је градоначелник Мићић, пожеливши им да наставе да нижу добре резултате.
Предсједник Скупштине ФК „Подриње“ Хусо Зечкановић захвалио се Градској управи и Градоначелнику Бијељине на подршци, која је од великог значаја за клуб и све играче.
- Играмо у Првој лиги и имамо све селекције, од јуниора до кадета и трудимо се да припремимо добре играче за даља такмичења - истакао је Зечкановић. Он је појаснио да се у монографији налазе сви значајни резултати овог клуба, као и подаци о великим звијездама које су потекле из овог клуба, као што су Симо Николић, Саво Милошевић, Хусреф и Вахидин Мусемић...
Предсједник ФК „Задругар“ Саво Радић подсјетио је да је овај клуб основан 1957. године, а тренутно се такмичи у трећој лиги.
- Наш највећи успјех био је Куп задругара, када смо играли у финалу, а прије четири године играли смо бараж за улазак у другу лигу - навео је Радић, најавивши да ће монографија о досадашњем раду од 60 година изаћи ове године.


slika
slika
slika
slika