Документи

Вијести

Свети Пантелејмон – инспирација за велике подухвате

2017-08-08

- Кад су наши преци изабрали Светог Пантелејмона за заштитника то није било случајно јер је овај светац симбол несаломивости и снаге вјере. Свети Пантелејмон нам до данас даје снагу да се изборимо са свим изазовима с којим се сусрећемо и да будемо јачи и успјешнији. У исто вријеме, трудимо се да будемо узор другим локалним заједницама како по развоју, тако и у погледу толеранције и суживота међу људима без обзира на националност, вјеру, традицију, начин живота - поручио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић обраћајући се на Пантелинској духовној вечери у Центру за културу уочи Пантелина у присуству бројних званица и грађана Бијељине.
Градоначелник Мићић се осврнуо и на важне пројекте који од Пантелина до Пантелина мијењају лице Бијељине:
- Ове године почињемо регулацију корита ријеке Јање и настављамо изградњу канализационог система за шта смо, поред сопствених средстава, добили и значајну подршку од холандске и турске агенције за међународни развој, Свјетске банке, Европске банке за обнову и развој и Владе Републике Српске, предстоји нам и даље уређење Пословно-индустријске зоне 2, прикључење на гасовод, завршетак нове школе на Лединцима и Центра за социјални рад, регулација корита канала Дашница, изградња насипа на Дрини... Нека нам Свети Пантелејмон и његова снага буду инспирација да сви заједно постигнемо све позитивно што смо планирали – поручио је градоначелник Мићић.
Свечаност у Центру за културу је била прилика и за уручење градских признања. Градоначелник је Златну медаљу „Филип Вишњић“ уручио министру спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирку Шаровићу, а признање додијељено Генералном конзулату Републике Србије у Републици Српској примио је генерални конзул Владимир Николић.
У образложењу о додјели признања наведено је да је министар Шаровић признање заслужио на основу посебног доприноса побољшању привредног амбијента и развоја инфраструктуре у Граду Бијељина, а Генерални конзулат за укупан допринос и подршку грађанима Града Бијељина у остваривању њихових права и интереса код органа Републике Србије.
У наставку програма бесједу о Светом Пантелејмону је говорио свештеник Синиша Шаренац, хор „Србадија“ је већ по традицији бриљирао изводећи духовну и традиционалну хорску музику, а за драмски и рецитаторски дио били су задужени глумци Данка Жугић из Бијељине, односно, Жељка Јелић и Миодраг Петровић из новосадског Српског народног позоришта.


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika