Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи, саопштења, обавјештења...

Фондација Конрад Аденауер расписује конкурс за стипендије

slika

Услови за пријаву:
- редован студиј на 1. или 2. години другог циклуса/ 4. или 5. години студија (све студијске групе) на неком универзитету у БиХ у академској 2017/2018.
- активан ангажман у цивилном друштву, политичкој странци, НВО и сл. и просјек оцјена најмање 8,00 односно 3,5 (сви испити укључујући и први циклус)
- кандидат не смије бити у радном односу, старост до 30 година, држављанство БиХ; интерес за рад Фондације, поштовање вриједности за које се залаже Фондација

Потребна документација:
- испуњен формулар Фондације Конрад Аденауер, 1 фотографија
- мотивационо писмо (на енглеском или њемачком језику)
- биографија
- увјерење о положеним испитима (комплетан студиј тј. и I и II циклус) и потврда о упису у актуелни семестар (ова потврда може бити достављена накнадно, по упису у нову академску годину)
- овјерена копија личне карте или пасоша
- најмање двије препоруке (једна од надлежних професора и једна препорука о ангажману)

Апликације са комплетном документацијом доставити на сљедећу адресу:

Фондација Конрад Аденауер Сагрџије 41а
71 000 Сарајево

Рок за достављање пријава је 20.09.2017. Успјешни кандидати биће позвани на разговор са комисијом за избор, који ће бити одржан максимално два мјесеца по затварању конкурса. Фондација Конрад Аденауер задржава право да додијели мањи број стипендија.

ФОРМУЛАРИ за пријаву доступни су у уреду, на веб-страници Фондације, на фејсбук-страници Фондације и упитом на [email protected]

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање. Кандидати који примају стипендију неке друге организације и бивши стипендисти Фондације Конрад Аденауер немају право пријаве. Стипендирање обухвата новчану стипендију у висини од 250 КМ мјесечно за један семестар уз могућност продужења на цијелу академску годину, као и пратећи програм за стипендисте. Конкурс је објављен на фејсбук-страници Фондације Конрад Аденауер у БиХ (https://www.facebook.com/fondacijakonradadenauer.sarajevo), као и на веб-страници Фондације (http://www.kas.de/wf/doc/kas_49862-1522-15-30.pdf?170818122857).